't Bakhuisje

Ligging

Onze Bed & Breakfast is gelegen in het hartje van Limburg, dé locatie bij uitstek voor fiets-en wandeltochten in de vallei van de Zwarte Beek. Wij zijn gelegen tussen het fietsknooppunt 310 en 341. Talrijke bewegwijzerde fiets- en wandelroutes brengen je naar de mooiste plekjes van de streek.

Tussen de sportieve uitstapjes door is een bezoekje aan één van de in de buurt gelegen steden, Hasselt (20 km), Diest (18 km) of Genk (16 km), een welgekomen afwisseling.

't Bakhuisje is gemakkelijk bereikbaar met de wagen. Een plannetje vind je hier.

In de omgeving

In de omgeving zijn er tal van toeristische trekpleisters en bezienswaardigheden. Het Vlaams Mijnmuseum in de oude steelkoolmijn van Beringen-Mijn is werkelijk een aanrader. De StoryTraveller gidst je langs de mooiste en interessantste plekjes van de mijncité van Beringen. Gewapend met een zakcomputer kan je de geschiedenis van de mijnstreek weer tot leven zien en horen komen. De sportievelingen kunnen na een stevige klim op de mijnterril genieten van het mooie uitzicht.

Voor de cultuur- en natuurfanaten is een bezoekje aan het Provinciaal Domein Bokrijk met haar openluchtmuseum meer dan de moeite waard. Je gaat er terug in de tijd en maakt kennis met lang vergeten ambachten en het Vlaamse dorpsleven van toen.

Voor een uitgebreid sportief en recreatief aanbod kan je terecht in Sportoase Mijn Zwemparadijs in Beringen.

Tenslotte is het geschiedkundige museum van het Kamp van Beverlo, gehuisvest in een voormalig militair hospitaal, een aanrader.

De gastheer en gastvrouw geven je graag uitleg over mogelijke uitstapjes in de buurt.

In de nabije omgeving vind je enkele restaurants, tavernes en cafés waar je kan genieten van een heerlijke maaltijd of een fris streekbier. Voor een lekkere lunch of diner kan je terecht in Grand-Café Het Landerhuys (100 m) of in restaurant Zest (4 km) in Heppen.

Extra links

Toerisme beringen

Sportoase: zwemparadijs Beringen

Bokrijk

blueberryfields

Fietsroute: zoek naar fietsknooppunt 310 en 341 in Beringen.